Voorheen voor de racewereld

shoei helm

Een shoei helm werd voorheen alleen in de racewereld gebruikt, maar het comfort en de veiligheid werd al snel ontdekt door iedereen. De afwerking van de helm werd perfect genoemd in de racewereld, maar ook de veiligheid werd op een hoog niveau gezet met de vervaardiging van de helmen. Eigenlijk als je de helm al in je handen hebt, merk je dat je te maken hebt met een helm die van hoge kwaliteit is. Toepassingen en technieken die andere helmen niet hebben vallen direct op.

Hoe is een helm samengesteld?

Bij een shoei helm heb je te maken met unieke eigenschappen van een helm, te beginnen bij de schaal van de helm die uit verschillende vezels is opgebouwd. De vorm van de helm is tijdens het rijden ook belangrijk, hoe meer aerodynamisch de vorm is hoe minder weerstand je ervaart en de nek wordt belast. Ook het vizier is tot in de puntjes afgewerkt, en perfect de vorm van de helm wat meehelpt tegen de luchtweerstand. Een zonnevizier zorgt ervoor dat je ook tijdens de zon veilig en comfortabel kunt rijden.

shoei helm

Veiligheid staat voorop

Hoe comfortabel de shoei helm ook is en hoe mooi deze ook oogt, de veiligheid blijft altijd bovenaan het lijstje staan bij de ontwikkeling van de helm. Het doel van de helm, namelijk je hoofd beschermen wordt zeker niet vergeten. Hoe beter de helm is, hoe veiliger en minder snel je afgeleid wordt tijdens het rijden. Een goed voorbeeld is dat het vizier niet vertekend als je aan het rijden bent, hierdoor wordt je niet afgeleid en behoud je de concentratie. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*