Van Bronx-jongen tot mode-icoon

Terwijl modetrends komen en gaan, is Ralph Lauren trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke plannen. Hij wou niet alleen prachtige kleding verkopen, maar een echte levensstijl creëren. Dit is hem zeker gelukt. En niet onbelangrijk: dit heeft hem uiteindelijk een fortuin opgeleverd en een onmisbare plek in de geschiedenis als sterke ontwerper. En dat is zeker niet slecht wanneer je weet dat hij als kind opgegroeide in de Bronx, New York.

Het begin van een succesvolle carrière

Ralph Lauren, geboren als Ralph Lifshitz, werd geboren op 14 oktober 1939. Hij groeide op in een Joods huishouden uit de middenklasse. Vanaf zijn geboorte bezat hij een gevoel voor mode, en had verschillende parttime banen om zijn voorliefde voor merkkleding te financieren. Ralph ontwierp uiteindelijk zijn eigen kleding ondanks zijn gebrek aan formele scholing en liet ze op maat maken. Hij wist het toen misschien niet , maar dat was het begin van zijn succesvolle carrière.

De eerste stappen naar een eigen vrijstaande winkel

Hij begon herenstropdassen te verkopen onder de stropdasfabrikant Beau Brummell. Met deze steun breidde Ralph Lauren zich snel uit tot een hele lijn herenkleding die Lauren “Polo” noemde, een eerbetoon aan zijn liefde voor de sport. In slechts 2 jaar tijd kreeg Ralph voor het eerst zijn eigen winkel in het warenhuis Bloomingdale’s in Manhattan. Voortbordurend op dit vroege succes lanceerde Ralph een volledige damescollectie en opende later zijn eerste winkel in het stijlvolle Beverly Hills – de eerste vrijstaande winkel voor een Amerikaanse ontwerper.

Icoon van de Amerikaanse levensstijl

En de rest is geschiedenis: het een fascinerend verhaal over hoe de persoonlijkheid en levensstijl van de oprichter van een merk al meer dan 50 jaar een modemerk op heeft gericht en in stand heeft gehouden, en het écht wereldwijd een erkend icoon van de Amerikaanse levensstijl heeft gemaakt.