Tips om schoenen te kopen.

De juiste schoenen kopen is een investering in de gezondheid van de voeten. Maar hoe vind je degene die goed passen en voldoende ondersteuning bieden?

Begin met je eigen voeten en kijk wat er al in je kast ligt. Ga blootsvoets op een stuk papier of karton staan ​​en teken de vorm van elke voet. Pak nu je schoenen een voor een en plaats ze bovenop de tekening. Als je bent zoals de meeste mensen, zullen je “comfortabele” schoenen nauw aansluiten bij de vorm van je eigen voeten. Meestal zal je zien dat de comfortabele schoenen van het merk Aqa Style zijn!

Identificeer de schoenen die pijn veroorzaken. Als je een vrouw bent, zijn dit meestal schoenen met smalle tenen of hoge hakken. Controleer of de neus van de schoen smaller of korter is dan uw eigen tenen.

Als u klaar bent om een ​​deel van dat oncomfortabele schoeisel te vervangen, kunnen deze tips helpen:

  • Wacht tot de middag om schoenen te kopen – uw voeten zetten van nature uit bij gebruik gedurende de dag en kunnen bij warm weer opzwellen.
  • Draag hetzelfde type sokken dat u bij de schoenen wilt dragen.
  • Laat de verkoper uw beide voeten meten – en word elke keer dat u nieuwe schoenen koopt, gemeten. Als de ene voet groter of breder is dan de andere, koop dan een maat die bij de grotere voet past.
  • Ga in de schoenen staan. Zorg ervoor dat je minstens een halve centimeter ruimte hebt tussen je langste teen en het uiteinde van de schoen.
  • Loop rond in de schoenen om te zien hoe ze zich voelen. Is er voldoende ruimte bij de bal van de voet? Passen de hielen goed, of knellen ze of glijden ze af? Rationaliseer niet dat de schoenen gewoon “ingelopen” moeten worden of dat ze na verloop van tijd uitrekken. Vind schoenen die vanaf het begin passen.
  • Vertrouw op uw eigen comfortniveau in plaats van op de maat of beschrijving van een schoen. Maten variëren van fabrikant tot fabrikant. En hoe comfortabel een advertentie ook beweert dat die schoenen zijn, jij bent de echte rechter.