Modieus zijn is voor iedereen

grote maten herenmode

Mooie kleding, er goed uitzien en je goed voelen is voor iedereen belangrijk. Het is niet zo dat slechts mensen met een bepaald lengte of figuur er alleen goed uit kunnen zien. Het is dan ook voor iedereen mogelijk om er goed uit te zien. Mensen met een maatje meer, kleine mensen en lange mensen zijn net zo modieus als iedereen. Alles is mogelijk!

Een maatje meer

Vaak denken mensen dat mensen met een maatje meer geen goede kleding kunnen scoren of dat er alleen maar saaie kleding beschikbaar is. Dit is totaal niet het geval (meer). Er zijn genoeg voorbeelden dat fabrikanten en merken van grote maten herenmode tegenwoordig grote stappen hebben gezet. Vroeger had je alleen maar standaard kleding in standaard kleuren voor heren en dames met grote maten. Tegenwoordig vind je alle soorten kleding in alle denkbare kleuren.

Kleding maakt je

Je kunt je persoonlijkheid uitdrukken door je kleding. Het beeld dat je creëert en uitstraalt is voor een groot gedeelte door de kleding die je draagt, al helemaal bij een eerste indruk. Zowel je uiterlijk, je kleding, kapsel, kleding en de manier waarop je je gedraagt vormen je persoonlijkheid en voor een groot deel het beeld dat anderen over je hebben. Hierdoor is het belangrijk dat je weet welke kleding bij je past en wat je mooi vindt. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste.

Wat past bij je?

Kleding die goed staat is belangrijker dan wat voor kleding je draagt. Kijk bijvoorbeeld naar de juiste kleur en de juiste maat. Veel mensen zijn zich niet bewust van de kleuren die bij ze passen. De kleur van een kledingstuk bepaald voor een groot deel of het kledingstuk bij je past of juist niet. 

Sommige kleuren zullen je goed staan en sommige kleuren weer niet. Wat betreft de maat, je kunt niet altijd precies de juiste maat vinden. Mocht het net iets afwijken, dan kun je altijd langs een kleermaker om dit op te lossen. Vraag bij twijfel over je maat advies aan een verkoper in de winkel of online.

Gelegenheden

Je mag natuurlijk zelf weten wat je wanneer draagt, maar er zijn wel een paar ongeschreven regels wat betreft kleding. Op een bruiloft kom je bijvoorbeeld niet casual gekleed, omdat je dan niet voldoet aan de norm die daar dan op dat moment geldt. Pas je daarom aan, aan het thema van de gelegenheid.