Kleding voor mannen met een atletische lichaamsbouw

Veel mannen houden er niet echt van om te gaan shoppen voor nieuwe kleding en keer op keer het pashokje in te moeten. Ze kopen hun kleding dan ook veel liever online. Netjes thuisbezorgd en geen winkelstress. Het nadeel van online shoppen is het niet kunnen passen van de kleding. Niet alle overhemden vallen even wijd en niet alle broeken zitten goed in de taille. Ben je atletisch gebouwd en vind je het lastig om online de juiste kleding te vinden, dan zijn hier wat tips die jou er tip top laten uitzien. Hieronder vind je kleding voor mannen met een atletisch postuur.

Niet doorsnee

Veel kleding voor mannen is gemaakt voor de doorsnee man met een middelmatig postuur, of juist voor tieners die graatmager zijn. Als je een atletisch figuur hebt, is het best lastig om passende kleding te vinden. Als je regelmatig traint en daarnaast op je voeding let, ontwikkel je nu eenmaal lichaamsproporties die niet altijd passen bij de kledingmaat van de doorsnee kledingmerken.

Niet te strak

Kleding voor mannen met een gespierd lichaam mag in elk geval niet te strak zitten. Te strak zit niet lekker en ziet er dan al snel ordinair uit. De kleding moet de lijnen en vormen van je lichaam volgen, maar zeker niet afknijpen. Jasjes of colberts met schoudervullingen zijn niet aan te raden. Dan wordt het verschil tussen het bovenlichaam en het onderlichaam erg groot. Shirts met strepen zijn mooi. Waarschijnlijk zijn verticale strepen in dat geval de beste keuze. Een trui met een V-hals staat een atletische man beter dan een shirt met ronde hals. Je kiest daarbij het beste geen slim-fit broek. Ga liever voor iets breder en met extra details en zakken. Dan blijft je totaal-silhouet in stand.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*