Het jaarlijkse evenement van het dorp

Het is weer zo ver. Elk jaar verzameld het dorp zich op een groot plein waar we gezellig met elkaar feesten en dansen. Ieder jaar is een andere straat aan de beurt voor het organiseren van dit fantastische evenement. Je raad het waarschijnlijk al. Dit jaar is mijn straat aan de beurt en ik heb er ongelofelijk veel zin in. Maar hoe pak je dit nou verstandig aan?

Datum prikken

Voordat je een feest gaat organiseren, is het belangrijk om af te vragen wanneer je het feest gaat vieren. We kwamen al snel tot de conclusie dat het feest in de zomer zou moeten worden gegeven. We hebben van tevoren gecheckt of het niet op een of andere nationale feestdag zou zijn. Zodra we de datum hebben geprikt, is het tijd om de uitnodigen te vesturen naar alle buurtbewoners. Het thema van dit jaar is heel Holland kleed aan! Dit wil zeggen dat iedereen een Hollands tintje moet aandoen. Dit kan zijn een oranje slinger, een oranje hoed of Nederlandse vlaggetjes op de wangen.

Catering

Vorig jaar verliep het feest niet helemaal soepel. De hapjes en drankjes kwamen te laat en iedereen stond uit te drogen. Daarom is het nu extra belangrijk dat we het dit jaar goed gaan aanpakken. Je moet rekening houden met wie wat drinkt, de een drinkt een baco, terwijl de ander liever wijn drinkt. Voor de kinderen wordt er een speciale limonade bar ingehuurd, waarbij ze hun favoriete limonade kunnen aanvragen. We hebben ervoor gekozen om alleen de standaard frisdranken, bier, wijn en rosé in te kopen. Als je gasten sterke drank liever lusten, kan je die altijd vragen of ze dat zelf willen meenemen. Qua hapjes maken we het zo gek als we willen. Van pizza slices tot bitterballen en borrelnootjes. Voor ieder wat wils.

Alles op een rijtje

We weten nu hoe de uitnodigingen eruit komen te zien, welk thema het feest krijgt, waar we het gaan vieren en wat voor hapjes en drankjes er aanwezig zullen zijn. Alle uitnodigingen worden op de bus gedaan. Tot slot ga ik meteen mijn outfit erop stijlen. Ik koop meteen een hele boel kleding in, die ik ga passen en dan stuur ik de helft weer terug. Ik haal wel mijn zwarte pumps uit de kast, mocht het nattig weer worden trek ik lekker mijn enkellaarsjes aan. Ik zoek natuurlijk ook iets voor het thema. Ik zat te denken aan een oranje trui met een witte broek. Dit ziet er vrolijk en zomers uit. Laat het feestje maar komen, want wij zijn er klaar voor.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*