Geef je je outfit een persoonlijke touch!

Een leuke outfit vinden veel mensen heel belangrijk. Het is niet voor niets dat iedereen hier zoveel geld aan uitgeeft! Maar een ‘originele’ outfit kan nog best moeilijk zijn. Alles wat je bij kledingwinkels koopt zoals H&M en Zara wordt namelijk gedragen door half Nederland. Als je dus een unieke outfit wil kopen, zal je bij duurdere winkels moeten shoppen. Maar er is nog een optie! Namelijk een persoonlijke touch geven aan je outfit. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en op die manier heb je toch een unieke outfit. Lees in deze blog mijn tips over hoe je dit kunt doen. 

Tip 1: unieke/zelfgemaakte sieraden 

Allereerst is het heel leuk en origineel om je sieraden zelf te maken! Op die manier heb je niet per se unieke kleding, maar maak je je gehele outfit uniek met jouw eigen sieraden. Op internet kun je heel makkelijk de ‘tools’ kopen om eigen sieraden te maken. En ook zijn hierover veel blogs geschreven en video’s gemaakt zodat je precies weet hoe je dit moet doen. Maar vind je dit toch te moeilijk of teveel werk? Dan kan je ook op websites zoals Kaya Sieraden je eigen sieraden samenstellen. Op deze site verkopen ze namelijk verschillende Gouden Bedels en Zilveren bedels zodat je deze makkelijk aan een kettinkje kunt hangen. En dan heb je alsnog een unieke ketting! 

Tip 2: vintage shoppen! 

Mijn tweede tip is om eens te gaan struinen door vintagewinkels. In vintagewinkels vind je kleding die andere mensen niet meer dragen en hebben weggegeven aan deze winkels. Hierdoor vind je vaak hele ‘oldskool’ items die niet meer in de winkel te verkrijgen zijn, want deze zijn uit de collectie! Je kan bijvoorbeeld oldskool Levi’s spijkerbroeken vinden of coole truien van Adidas en Nike. Zo heb je een merkitem voor weinig geld dat ook nog eens uniek is! En als je goed bent in het opknappen of pimpen van kledingstukken kan je ook nog eens je eigen touch eraan geven door vette patches of studs. 

Tip 3: oma’s kledingkast

Tot slot is mijn tip om soms even een kijken je te nemen in je oma’s kledingkast. Mode van vroeger komt namelijk altijd terug! Dus wie weet heeft zij nog wel een gave bontjas of een vintage ketting liggen die je outfit helemaal compleet kan maken. En niemand die deze items heeft natuurlijk! En zelfs de kledingkast van je opa zou je eens kunnen proberen, aangezien oversized overhemden ook weer helemaal hip zijn. Succes met de zoektocht!