Ga voor de beste uitwasbare luiers

Heb jij al gekeken wat uitwasbare luiers voor jou kunnen betekenen? Veel mensen weten hier nog niet veel vanaf, terwijl je de keuze toch al moet gaan maken voordat jouw kind geboren wordt. Je wilt immers alles in huis hebben voor de eerste dagen. Als je eenmaal voor de wasbare variant hebt gekozen zul je merken dat er veel specialisten zijn waar je een aankoop kunt doen. Een van de specialisten is Billenboetiek. Alleen waarom zou je dan voor deze luiers kiezen als de wegwerpluiers in overvloed aanwezig zijn in meerdere winkels? Onderstaande informatie zet een aantal redenen voor jou op een rij. 

Beter voor het milieu 

Uitwasbare luiers zijn over het algemeen iets minder eenvoudig dan wegwerpvarianten, echter staan er veel voordelen en redenen tegenover om er wel naar te kijken. Zo zijn de wasbare varianten veel beter voor het milieu. Als je gaat kijken naar bijvoorbeeld de productie van de luiers, dan merk je dat er veel CO2 vrijkomt bij het maken van wegwerpluiers. Dit komt door het plastic waar de luier van gemaakt is. De uitwasbare varianten zijn gemaakt van katoen, waardoor de gassen veel minder vrijkomen en je automatisch beter bezig bent voor het milieu. 

Kostenbesparing op aanschaf en afval 

Daarnaast zorgen uitwasbare luiers voor een grote kostenbesparing. Baby’s kosten over het algemeen veel geld. De spullen moeten allemaal aangeschaft worden en een grote kostenpost, die jaren doorgaat, komt bij de luiers. Je kunt met wasbare luiers ongeveer 500 euro besparen per kind. Daarnaast heb je minder afval. Als je in een gebied woont waar je per leging van de afvalbakken betaalt, kan het jou ook op dit gebied nog kosten gaan besparen. Het inlegmateriaal neemt immers minder ruimte in beslag, waardoor het afval zich niet opstapelt in jouw huis. 

Jouw baby ervaart meer comfort 

Voor jouw baby geven uitwasbare luiers direct meer comfort. De huid van een baby is heel dun, waardoor deze beschermd moet worden. De wegwerpluiers geven vaak luieruitslag en andere beschadigingen aan de huid, terwijl dit bij wasbare luiers niet meer het geval is. Je hoeft dan alleen nog op te letten welke wasmiddelen je gebruikt om de luiers te wassen. De luiers gaan hierdoor altijd fijn zitten en je bent niet voortdurend in de weer met middelen tegen luieruitslag. Jouw baby kan zich vrij bewegen in de box en zal gelukkiger gaan ogen door het comfort. 

Altijd een modebewuste luier

De uitwasbare luiers komen altijd in meerdere kleuren en prints. Ze hoeven hierdoor dus helemaal niet saai te zijn. Je hebt niet meer te maken met de witte luiers, maar kunt jouw kind altijd modebewust aan gaan kleren. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een keuze te maken uit de verschillende kleuren en printjes en het geheel aanpassen aan wat jij het mooiste vindt. Alle andere voordelen ga je dan direct merken wanneer jouw baby de luiers aan heeft. Maak daarom jouw eigen aankoop en begin met genieten van jouw nieuwe baby. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*