Een eigentijds cadeau: een vulpen

Een vulpen online bestellen is een eigentijds cadeau bestellen. Dat klinkt misschien wat vreemd. Is een vulpen niet bij uitstek een ouderwets schrijfinstrument? Deels is dat waar, vulpennen bestaan al honderden jaren. Eind negentiende eeuw werd de stalen penpunt vervangen door de huidige punt en de inkttoevoer verbeterde mede daardoor geweldig. Het is dus wel een klassiek cadeau, maar ook tegenwoordig wordt nog veel geschreven en is een pen een mooi cadeau. En is een vulpen je dan iets té klassiek: de bekende merken maken ook ballpoints en fineliners.

Parker, de pen voor iedereen

Veel mensen kennen het merk Parker wel, de Parker Pen Company maakt sinds jaar en dag pennen in alle prijsklassen. Parker is de eerste moderne vulpen die niet meer lekt, het grootste probleem met vulpennen tot ver in de negentiende eeuw. Parker pen vulling is ook overal te krijgen. Dat maakt een Parker pen een cadeau dat makkelijk te geven en goed om te krijgen is. Ook wanneer je een betaalbare Parker krijgt, dan heb je toch een pen die meer klasse en luxe uitstraalt dan het eerste het beste naamloze merk.

Montblanc en Lamy, vulpennen met allure

Een heel ander cadeau is een Mont blanc Biro, een vulpen. Montblanc is het meest exclusieve pennenmerk. Daar hangt ook een prijskaartje aan, maar als cadeau is een Montblanc pen onovertroffen. De pen is de top van de markt, de naam verwijst naar de Zwiterse berg en wil zeggen dat alleen het hoogste goed genoeg is. Lamy Netherlands levert de beste Lamy pennen, alweer zo’n bekend merk pennen, van oorsprong Duits. Lamy is relatief makkelijk verkrijgbaar, de pennen worden niet alleen bij winkels voor dure schrijfinstrumenten verkocht, maar ook bij kantoorboekhandels en warenhuizen. Dat betekent niet dat een Lamy pen een gemiddelde pen is, zeker niet. Lamy pennen horen bij de kwalitatief beste pennen ter wereld. In Duitsland is men marktleider en wereldwijd wordt elk jaar een omzet van meer dan een miljoen gedraaid.

Rollerballs van Waterman

Waterman is nog zo’n bekend merk. Een rollerball pen Waterman is een moderne pen. Vlot schrijvend en gemakkelijk van een nieuwe vulling te voorzien. De Watermanfabriek staat vlak bij Nantes in Frankrijk, maar Waterman afficheert zich als “Waterman Paris”. Parijse elegantie en stijl wordt dus nagestreefd bij het maken van de Waterman pen. Ook Waterman specialiseerde zich vanaf het ontstaan van de fabriek op innovaties in het inkttoevoersysteem, het meest gevoelige onderdeel van de vulpen. Daarnaast onderscheidde het merk zich in de loop van zijn bestaan ook met andere vernieuwingen, zoals de clip waarmee je je pen aan je zak kan vastmaken. Ook ontwikkelde Waterman het eerste inktpatroon, toen nog van glas. De vulpen werd daarmee een veel gemakkelijker schrijfinstrument en werd door veel meer mensen gebruikt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*