Doe wat nieuws met je haar!

Het kan makkelijk zijn om te blijven hangen in een haarstijl. Jarenlang kan er door worden gegaan met hetzelfde kapsel, in dezelfde kleur, gestyled op dezelfde manier. Maar iets anders kan wat eens wat leuks zijn! Hier zijn een paar ideeën die zouden kunnen helpen met het veranderen van jouw haarlook!

Verf het

Als mensen het hebben over het veranderen van het haar, wordt er vrijwel meteen gedacht aan twee dingen: het haar verven en het haar knippen. En met goede reden! Met haarverf is er op eenvoudige manier veel verandering in het haar aan te brengen. Er zijn veel verschillende haarverven. De meest bekende soorten zijn de permanente en semi- permanente haarverven.

Permanente haarverf is niet uit het haar te wassen. Dit komt omdat er verschillende bestanddelen de haarschacht ingaan en een kleur aanbrengen. Om van de kleur af te komen, kan het opnieuw geverfd worden of kan het ontkleurd worden. Bij ontkleuring zal de natuurlijke haarkleur niet terugkomen.

Dan is er nog semi- permanente haarkleuring. Deze verf is er wel uit te wassen, dit gebeurt na één tot drie wasbeurten. Bij semi- permanente haarverf komen de pigmenten niet in het haar. Het blijft vooral om de haarschacht zitten, waardoor het er vrij makkelijk af te halen is. Het is een goede manier om een haarkleur uit te proberen, zonder het gelijk permanent te hebben.

Knip het

En dan is er nog het knippen van het haar. Wil je echt wat anders? Knip het dan af! Haar groeit immers bij (bijna) iedereen weer terug. Het kan leuk zijn om eens heel wat anders te hebben en om daardoor verschillende haarstijlen uit te kunnen proberen. Alles afknippen kan voor veel mensen wel een heel grote stap zijn. Probeer er anders een paar centimeter af te halen. Dan is het nog steeds korter en anders dan wat het haar eerst was, maar is de stap iets minder groot.

Voor de mensen die de lengte van hun haar graag willen behouden, bestaan er ook nog pony’s. Er zijn veel verschillende soorten pony’s. Welke het beste voor jou is, ligt aan hoeveel tijd er aan het verzorgen van het haar besteed wordt en welke vorm van gezicht iemand heeft. Bij een pony kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een volle pony die het gehele voorhoofd bedenkt, of voor iets meer een gordijn-effect.

Kleine veranderingen

Het verven en het knippen van het haar brengen grote veranderingen met zich, de meeste die niet zo snel over tijd zullen verdwijnen. Wil je een iets minder permanente verandering in het haar? Verplaats de scheiding dan, bijvoorbeeld. In plaats van scheef kan deze in het midden zitten (of andersom, natuurlijk). Dit brengt al een groot verschil in hoe het haar getoond wordt, maar is makkelijk weer terug te draaien.

Er kunnen ook andere haarproducten geprobeerd worden. Er zijn mensen die hun hele leven producten gebruikten die niet helemaal aanslaan op het haar. Door de investeren in andere producten kan het duidelijk worden dat iemand bijvoorbeeld krullig haar heeft in plaats van recht haar. Dit kan ook eens leuk zijn!