Dé modetrends voor het najaar

Ieder jaar komen er trends voorbij die voor eventjes zijn, maar ook trends die telkens maar weer terugkomen. Ook dit najaar zijn er weer een hoop nieuwe trends, maar ook terugkerende trends. Hier een aantal van de najaar trends op een rijtje.

De leather look

Een ‘leather’ trend die eerder dit jaar al was, namelijk de leren jas, kun je dit najaar weer goed terug laten komen in het tot het volgend niveau getilde trend; de volledige leather look. Combineer je biker jack of je leren jas met td leather boots. Op deze manier speel je stijlvol in op de leren trend van het najaar.

Volume

Nog een trend die we al eerder dit jaar voorbij hebben zien komen, maar ook naar een volgend niveau is getild zijn de pofmouwen. Dit najaar is de trend dat delen van de mouw of zelfs de volledige mouwen gepoft zijn om zo nog een extraatje aan je outfit te geven. Ook op het gebied van volume maken de schoudervullingen hun comeback. Bij een top, een jurkje of een colbertje, zolang er vullingen in de schouders zitten ben je goed om te gaan.  

Ruiten, ruiten en nog meer ruiten

Een trend die eigenlijk bijna nooit weg is, is de ruiten trend maar dit najaar zijn ze toch net weer wat anders. Dit najaar is de klassieke ruit namelijk helemaal je van het. Toch schijnt het alsof ieder kledingstuk met een ruitenpatroon het altijd wel goed doet. Of het nou broeken (denk aan een leuke broek van Lois), jassen of zelfs schoenen zijn, het kan allemaal. Van kleine ruiten in neutrale kleuren tot grote ruiten in opvallende kleuren. Andere trends die we terug zullen zien dit najaar zijn dierenprints. Eerst zagen we de luipaardprint die ontzettend populair was, maar steeds meer prints maken hun opkomst, zoals de slangenprint. Ook een dierenprint zie je op eigenlijk wel ieder kledingstuk terugkomen, je kunt er dus alle kanten mee op en je outfit zo speels en extra maken zoals je zelf wilt. Misschien kan de dierenprint trend zelfs in de colorblocking trend overgaan?  Oftewel, erg verschillende kleurencombinaties samenvoegen die je niet zo snel bij elkaar zou aantrekken. Dit is een trend die al als interieur trend bestond, maar nu ook steeds meer zijn weg maakt in de modewereld. Wie weet lopen we over een aantal jaar wel met allerlei verschillende gekleurde dierenprints op onze kledingstukken, met pofmouwen en in lerenstof rond.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*