Caps, Stetson en veel meer merken

Dit artikel gaat over caps, oftewel petten. Als een hoofddeksel een klep heeft, dan wordt dat een pet genoemd. Een pet is niet gewoon een pet, want er zijn zeer veel typen. Om er een paar te noemen: beret, honkbalpet, kapiteinspet, legerpet, sixpence, trucker en nog veel meer. Er zijn heel wat merken van petten. Weet je bijvoorbeeld dat Stetson, inderdaad van de overbekende cowboyhoed, ook petten in zijn collectie heeft?  Het merk biedt nu ook onder meer riemen, schoeisel, brillen, parfums en kleding. Uiteraard met een Westerntintje. Maar terug naar de petten. Het Deense bedrijf High5shop biedt petten van Stetson en van andere merken op zijn Nederlandse website. High5shop werd in 2017 opgericht en concentreert zich op hoofddeksels en daarom zal je er geen andere producten van Stetson aantreffen.

Enige Stetson geschiedenis

De John B. Stetson Company werd in 1865 door John Stetson opgericht en maakte toen de ‘boss of the plains’ hoed. Pas later werd het merk Stetson gebruikt. Deze westernhoed werd de basis van Stetsons bedrijf en dit type hoed wordt nog altijd gemaakt. Het is een icoon van het bedrijf. Stetson werd de grootste hoedenmaker van de wereld met een jaarlijkse productie van 3.3 miljoen hoeden. Inmiddels is het geen zelfstandige onderneming meer. John Stetson werkte eerst in het hoedenbedrijf van zijn vader, maar besloot westwaarts te trekken toen bij hem tuberculose werd geconstateerd. Stetson zou voor het goudzoeken een hoed voor hemzelf van bevervilt hebben gemaakt. Uiteindelijk vestigde hij zich in Philadelphia en maakte toen de al genoemde ‘boss of the plains’ hoed. Het merk was prijzig en werd populair bij mensen die het konden betalen. Je kunt Stetson hoeden in veel films zien. Hij werd onder meer gedragen door Harrison Ford, Jane Fonda, Claudia Cardinale, James Dean en Marilyn Monroe. In 1968 stopte Stetson met de productie en sindsdien worden hoofddeksels van het merk onder licentie vervaardigd. In de 80er jaren begon een diversificatie en kwam het merk met de in de vorige paragraaf genoemde typen producten.

Stets bij High5shop

High5shop heeft geen fysieke winkel. Het bedrijf verkoopt alleen via zijn webwinkel. Bekijk de mooiste caps van Stetson bij High5shop online. Naast Stetson biedt High5shop ook hoofddeksels van onder meer de merken New Era, Kangol, Brixton, 47 Brand en veel meer. De website is heel overzichtelijk en de hoofddeksels zijn ingedeeld naar merk en categorie. Het bestellen gaat eenvoudig. Vanaf 65 euro is de verzending gratis. Er kan worden betaald met iDEAL, PayPal en Mastercard. Je kunt een artikel binnen 100 dagen terugsturen. Dat laatste dan wel naar Denemarken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*