Blij met grote maten!

Het toffe van mode is dat je het overal terug vindt. Je kledingkast lijkt uitgekozen door jou maar niets is minder waar. Zonder dat je het door hebt, koop je je kleding op basis van trends. De winkels liggen vol met die trends en waar koop jij je kleding? In die winkels! Op die manier volgt iedereen op zijn eigen manier de mode. Wanneer er iets helemaal in is, heeft op eens een groot aantal mensen hetzelfde soort kleding stuk. Lange jassen, grote sneakers met plateauzolen, knielaarzen.. noem maar op. Maar niet voor iedereen is het volgen van de mode zo vanzelfsprekend. Voor vrouwen met een grotere maat dan gemiddeld kan het een stuk lastiger zijn om leuke kleding te vinden. Er zijn immers meer kleine maten dan grote maten.

Grote maten

Het lijkt heel simpel: meer vrouwen hebben een kleine maat, dus is er ook meer kleding in een kleine maat. Maar het ligt net wat anders. Hoewel een deel van die uitspraak kan kloppen, is er ook sprake van een schoonheidsideaal. Reclameposters, social media, fashion shows, overal zie je hetzelfde slanke lichaam dat eigenlijk niet overeenkomt met hoe de meeste vrouwen eruit zien. Dus veel vrouwen hebben een broekmaat 40, maar de meeste modellen dragen maat 36. Hierdoor ontstaat er een verkeerd beeld van het vrouwelijk lichaam.

Zelfbeeld

Vooral voor vrouwen met een grotere maat kan dit heel confronterend zijn en belemmerend voor hun plezier bij het kopen van kleding. Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds meer aandacht gegeven aan dit probleem en zijn er ook steeds meer grotere maten beschikbaar. Maar dit is nog niet eens het fijnste, steeds meer vrouwen voelen zich gezien en gehoord. Dit is een enorme boost voor het zelfvertrouwen!

Winkelen met plezier

Het is te merken dat ook op social media er meer acceptatie komt naar vrouwen met een grotere maat. Het blij zijn met je lijf wordt enorm aangemoedigd. Dat maakt het winkelen en het uitzoeken van kleding een stuk leuker! Dus als je opzoek bent naar grote maten jurken of een lange rok, is het zo fijn als je dat kan doen met een gevoel van zelfvertrouwen in plaats van een gevoel waarbij je je minder voelt dan anderen. Dat is ook de boodschap! Voel je fijn in je eigen lijf. En het maakt niet uit welke maat je kledingstuk heeft, als je je er maar mooi in voelt!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*