Waarom ik het liefst geen goedkope shirts koop

Gaatjes t-shirt

Gaatjes t-shirt

Afgelopen weken was ik op vakantie, kamperen in Tsjechie. Voordat ik wegging kocht ik nog een jurk zonder mouwen van H&M Conscious voor maar €9,99. Hij was lichtgrijs, met een mooie naad op de rug en had een heerlijke over-de-knie-lengte, die voor mij als moeder heel praktisch is. Zodra het warm weer werd trok ik hem aan, hij stond super en zat echt heerlijk. Het was een perfecte jurk.

De volgende dag zaten er wat vlekjes op, zoals dat gaat. – Kindjelief kruipt op schoot, terwijl ik mijn sloot koffie drink, dat kan bij mij niet anders dan misgaan.- Dus ik besluit de jurk even met de hand te wassen. De stof is dun, dus ook snel droog dacht ik. En tijdens het wassen ontdek ik het, er zitten gewoon na één keer dragen 6 kleine gaatjes in. Echt zó balen!

Dit is maar één voorbeeld, want ik heb het al heel vaak gehad met goedkope t-shirts. Ik kocht die vaak bij H&M of Hema, omdat die t-shirts van bioligisch katoen waren. Een paar keer dragen en hup er zit weer een gaatje in. Een tijdje geleden las ik via facebook dit, waaruit blijkt dat ik niet de enige ben.

Doordat er zo snel gaatjes in de shirts komen, gaan ze niet langer dan een seizoen mee. Hoewel ik de gaatjes de laatste tijd vaker probeer te naaien, omdat ik bewuster met mijn kleding om wil gaan. Toch merk ik dat ik zo’n genaaid t-shirt sneller links laat liggen en hij na een tijdje in de kledingbak beland.

Sinds het laatste jaar probeer ik meer te investeren in eerlijke kleding. Ik kocht bijvoorbeeld drie t-shirts van een eerlijk merk: van Studio Jux, van Armedangels en van Yunit. Deze t-shirts blijven dus mooi, hoe vaak ik ze ook draag of was. Ik heb bijvoorbeeld een oranje t-shirt met cactussen van Armedangels, wat gemaakt is van dunne katoen, echt een zomer t-shirt. Als ik er aan voel is het even dun als de jurk die ik hierboven beschreef. Ik betaalde voor dat shirt 34,95. Meer dan drie keer zoveel dan voor mijn grijze jurkje. Het geeft me nu een voldaan gevoel dat ik geïnvesteerd heb in kwalitatief goede kleding.

Ik ben er dus weer aan herinnerd dat ik liever kies voor kwaliteit dan voor een snel koopje. En ik hoop dat ik het deze keer ook echt onthoud ;-).

Hebben jullie wel eens t-shirts met gaatjes? En hoe vind je dat?

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Eén gedachte over “Waarom ik het liefst geen goedkope shirts koop”

  1. July 21, 2012Have you ever regarded as using a soarwfte for unleashing iPhone? Do you consider it?s worth the attempt? A number of iPhone users-especially those who are uninitiated when it comes to hacks and jailbreaks-have most likely asked the same questions again and again. After all, modifying a pey-nctlrfworkieg gadget would seem preposterous for most consumers. As it turns out, there is more for your iPhone that what its default settings can provide. And it can only be accessed by unlocking your gadget. iphone 4 unlock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *