Vaderdag ideeën

vaderdag

vaderdag

Aanstaande zondag is het weer Vaderdag. Mijn kinderen hebben al geknutseld op school en zijn druk bezig met het zoeken van verstopplekjes voor hun kadootjes. En ik ben zelf ook druk bezig met verzinnen. Vandaag zet ik voor jullie wat eerlijke Vaderdag kado opties op een rijtje. Sommigen zijn behoorlijk prijzig, maar misschien is het leuk om eens samen met andere broers en/of zussen iets te geven, of heeft je vader gewoon iets extra’s verdient dit jaar…

  1. Een horloge van WeWoodWeWood is een Italiaanse horlogeproducent die een boom laat planten voor elk horloge dat zij verkopen. De bomen worden geplant door American Forest, een organisatie die zich inzet om wereldwijd bossen te beschermen.  WeWood produceert horloges van ongebruikte reststukken esdoorn en Guaiaco (inheemse boom uit Zuid Amerika). Daarbij gebruiken ze alleen natuurlijke materialen om de natural look van het hout te behouden.”
  2. Een mok ontworpen door Piet Hein Eek voor Fair Trade Original. Fair Trade Original en Piet Hein Eek werken samen aan opvallende fairtrade producten. Drie inspirerende productlijnen zijn het resultaat: na de manden van palmhout en keramieken vazen uit Vietnam is er nu een servieslijn uit Thailand met de naam DIK. Naast de moderne hand van Piet Hein Eek verraden deze producten ook duidelijk het vakmanschap en de oorspronkelijke technieken van de producenten in Thailand en Vietnam. Eek: ‘De samenwerking met de Thaise en Vietnamese vakmensen is een mooie ervaring. Aantrekkelijk voor mij is ook dat ik de producten mag ontwerpen die juist veel handwerk vragen’.
  3. Mooie sokken van Qnoop. Ik hou echt van dit merk, ze produceren duurzaam, hun design is prachtig en de uitvinding van de knoop om sokken in de was één paar te houden vind ik fantastisch.
  4. Een tas van My paper bag. Weer een behoorlijk prijzig kado (189,95 euro), maar nogmaals misschien een keer een speciaal kado;-). Iedere MY PAPER BAG wordt in India met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. Door jarenlange nauwe samenwerking en de implementatie van een zorgvuldig ontwikkeld kwaliteitssysteem kan de kwaliteit van MYOMY’s fairtrade productie zich inmiddels meten met de high end producenten uit onze wereld. De fairtrade certificering in India zorgt ervoor dat iedere tas die u aanschaft bijdraagt aan een menswaardig bestaan door bij voorbeeld het bieden van goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie.
  5. Een heerlijke bodywash van Meraki. Dit merk is een Deens merk wat heerlijke verzorgingsproducten maakt die 100% organic zijn. Er zitten geen parabenen en dat soort troep in en de flesjes zijn gemaakt van recyclebaar materiaal. Kortom aan alle kanten een goed verhaal.
  6. En dan natuurlijk het klassieke vaderdagkado: een stropdas. Deze is van Studio Jux, gemaakt in hun eigen fabriek in Nepal onder eerlijke arbeidsomstandigheden en van mooi materiaal.

Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen inspireren en dat je een mooi kado vindt voor je eigen vader of misschien de vader van je kids!

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *