Transparantie bij Bellamy Gallery

bellamy gallery

bellamy gallery

bellamy gallery

Pasgeleden maakte ik een tripje naar Rotterdam met de eerlijk winkelen app en daar schreef ik al over Bellamy Gallery. Een winkel waar ik ongelofelijk enthousiast over was. Deze week kocht ik er mijn eerste aankopen en ik dacht, ik ga er gewoon nog een blogpost aan wijden.

Bellamy Gallery is opgericht door twee vrouwen die voorheen bij Miss Etam en Hema werkten. Zij merkten dat het lastig is om verandering te bewerkstelligen bij grote en logge ketens. En toch wilden ze wat anders en daarom hebben ze Bellamy Gallery opgericht. Het concept werkt als volgt: Bellamy Gallery gaat terug naar de essentie: het beste product bieden tegen de beste prijs. En alles daaromheen zo simpel en transparant mogelijk houden. Geen geheimzinnige marges, maar totale transparantie over prijsopbouw. Geen gekke kortingsacties, maar altijd de beste prijs. Geen wegwerp mode, maar kwalitatieve key pieces. Geen onnodige schakels, maar direct van fabriek naar klant. Bron: www.bellamygallerly.com

Wat mij opvalt aan deze winkel is het volgende:

  • De prijskaartjes: Op het prijskaartje zie je precies hoeveel van de prijs er naar welk stuk van de keten gaat. Bijvoorbeeld een aantal euro naar de fabriek, een aantal euro naar transport, etc. Ook zie je welke winstmarge de winkel krijgt. Kortom hieraan zie je gelijk waar je voor betaald en hoe de prijsopbouw werkt. Enorm sterk vind ik dit.
  • Het is betaalbaar! Ik kocht een spijkerbroek voor €53, dat vind ik niet duur voor een eerlijke spijkerbroek. Oké, tweedehands koop ik er één voor een tientje, maar nu heb ik een kwaliteits spijkerbroek, nieuw voor een fatsoenlijke én eerlijke prijs.
  • Gemaakt in Europa: De kleding van Bellamy Gallery wordt allemaal gemaakt in Europa. Je kunt zelfs zien op het prijskaartje in welke fabriek je kledingstuk is gemaakt. Qua milieubelasting vind ik dit enorm sterk. Dit betekent dat de kleding een minder lange weg af moet leggen, voordat het in de winkel ligt.
  • Basic: Alle kleding is uitgevoerd in basic kleuren. Ze hebben dus niet heel veel verschillende kledingstukken, maar dezelfde kledingstukken in verschillende kleuren. Ik hou van kleuren en prints, maar voor mij zijn zulke kwaliteitsbasics perfect om mee te combineren. Van de spijkerbroek die ik kocht verwacht ik dat ik deze draag tot hij kapot is (ik hoop natuurlijk dat dit een paar jaar duurt;-)).
  • De maten: Bij heel veel eerlijke kledingmerken zie ik dat ze maat xs tot l of xl voeren. Hier valt het me op dat ze kinderkleding hebben, dames en herenkleding en ook nog eens van maat xs tot xxxl. Dat vind ik ook enorm positief, want op deze manier kan ook iedereen terecht en is er niet alleen eerlijke mode voor een bepaalde groep mensen.

Nou, je hebt vast gemerkt dat ik wild enthousiast ben over dit concept en dat ik hoop dat er nog 20 winkels in Nederland op de kaart verschijnen, haha. Wat denken jullie? Is dit een winkel waar je zou kopen?

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *