Project Cece: verzamelwebsite eerlijke webshops

project cece

project cece

Hoe langer ik met eerlijke kleding bezig ben, hoe meer ik zie dat duurzame initiatieven als paddestoelen uit de grond komen, zo ook Project Cece. Herken je het dat je soms best eerlijke kleding wil kopen, maar niet altijd precies weet waar je moet zoeken? Er zijn veel kleine webwinkels met eerlijke kleding te vinden, maar die hebben niet het grote aanbod zoals je in de stad of op websites als Wehkamp of Zalando vindt. Project Cece springt in op deze behoefte.

Ze beschrijven het als volgt: ‘De nieuwe Project Cece website zoekt het web af om het eerlijke en duurzame online kledingaanbod te verzamelen. Op deze verzamelsite kan gemakkelijk door het aanbod gezocht worden. De website is een initiatief om het makkelijker te maken duurzame kleding te vinden. Het aanbod is vaak verdeeld over vele vaak relatief kleine webshops waardoor de consument meerdere websites moet afstruinen om een artikel te vinden. De Project Cece website biedt de gebruiker een makkelijke manier om via één website een groot bewust aanbod door te zoeken.

De website biedt verschillende nieuwe functionaliteiten die de informatievoorziening over bewuste kleding intuïtiever tracht te maken. Zo zijn alle producten gelabeld in 5 categorieën zoals Milieuvriendelijk, Eerlijke Handel, Lokaal Geproduceerd, Steunt Lokale Bevolking en Diervriendelijk/Veganistisch. De gebruiker kan zo in één oogopslag zien op welke vlakken men bij de productie van het kledingitem geprobeerd heeft een positieve voetafdruk achter te laten. Daarnaast zijn ook alle keurmerken bij het product zichtbaar, met een korte uitleg over het keurmerk die zichtbaar is als de muis over het logo beweegt.’

Ik heb al even rond gekeken op de website en zoals je hierboven ziet zijn er leuke items te vinden. Ik heb vooral gezocht op ‘eerlijke handel’ omdat ik dat belangrijk vindt. Ik vond hierbij een regenjas van Rains, een tof jurkje van Wunderwerk, een tasje van Afriek in samenwerking met Oh my bag en schoenen van Veja. Je kunt ook op merk zoeken op deze website, wel zo prettig als je al een aantal merken hebt die je regelmatig koopt.

Wat vinden jullie van dit initiatief? Is het iets wat je zou gaan gebruiken?

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

4 gedachten over “Project Cece: verzamelwebsite eerlijke webshops”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *