One dress one year

one dress one year

one dress one year

Vorige week kondigde ik het al aan, ik ga een heel speciaal project doen in 2017. Het hele jaar door ga ik dezelfde jurk dragen om aandacht en verandering te vragen voor de situatie in de kledingindustrie.

De feiten

 • De kleding industrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld.
 • 99% van de mode die wij dragen is niet schoon.
 • 90% van onze kleding wordt gemaakt in lage lonen landen.
 • Kledingarbeiders (waarvan 85% vrouw) verdienen te weinig om van te leven.
 • Mensen in die werken in de kledingindustrie werken gemiddeld twaalf uur per dag.
 • De fabrieken waar gewerkt wordt zijn onveilig, instortingen en branden zijn een groot gevaar.
 • Deze mensen hebben meestal geen vakbond en worden monddood gemaakt.
 • Seksueel geweld en discriminatie zijn aan de orde van de dag in deze industrie.

Ik wil met deze actie hier meer aandacht voor vragen, maar ook hoop ik dat meer mensen hier wat aan gaan doen door bewuster om te gaan met het kopen van kleding.

De jurk

De jurk die ik gekozen heb om een jaar lang te dragen is van Bellamy Gallery. Ik vond het belangrijk om een jurk te kiezen waar ik me prettig in voel. Een jurk die ik comfortabel thuis kan dragen, maar ook aan kan naar een nette gelegenheid. Dusss, dit is ‘em.

Bellamy Gallery is een nieuw concept, waar ik al eerder kleding kocht. Dit Nederlandse merk gaat voor een zo groot mogelijke transparantie. Je kunt dus weten waar en in welke fabriek je kleding wordt gemaakt en dit maakt het gat tussen maker en consument wordt daardoor een stuk kleiner.

one dress one year

En verder…

Iedere week laat ik jullie weten hoe het mij vergaat in mijn jurk en later in het jaar hoop ik er nog meer acties aan te koppelen.

Wil je meer weten of wil je misschien een maand of langer meedoen, laat het me weten via info@allaboutfairfashion.nl.

En last but not least voor mijn mijn lieve lezers een heel gelukkig nieuwjaar!!


Bron feiten: Schone kleren Campagne
Foto’s: Piscue

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

18 gedachten over “One dress one year”

 1. Wauw wat een goed initiatief en een mooie manier om hier aandacht aan te schenken. Ik ben heel benieuwd waar je dit jaar allemaal tegenaan loopt! Blijf je volgen:) liefs!

 2. Jij ook een fantastisch 2017! En waaahaauuww, wát een uitdaging! Jeetje, wat knap dat je dit gaat doen, zeg! Mooi statement 🙂 En leuk om straks te zien hoe je hem allemaal gaat combineren, dat kan niet anders dan veel inspiratie geven!

 3. Wat een goed initiatief! Het merk kende ik nog niet, ga ik zo even bekijken. De jurk is prachtig, mooie kleur 🙂
  Ik draag ook heel vaak dezelfde outfits en dan voel ik mezelf nogal suf, maar het is inderdaad juist goed om niet steeds iets nieuws te willen en te kopen!
  Ik ben benieuwd hoe het gaat met je actie, ook in de zomer met lange mouwen. Succes!

  1. Dank Marieke! Ik denk dat het goed is om te proberen je niet suf te voelen in hetzelfde, ik herken het hoor! En in de zomer haal ik de mouwen eruit, of kort ik ze in;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *