Marktplaatservaring

marktplaats ervaring

Ik had vandaag een merkwaardige marktplaats ervaring en heb even zitten twijfelen of ik dit zou delen met jullie, omdat het niet perse ergens over gaat, maar best hilarisch is. Ik koop veel dingen op marktplaats, onder andere vanuit duurzaamheidsoverwegingen. Ik ga dus niet altijd voor de allergoedkoopste koopjes op marktplaats kijken. Als ik een leuk kledingstuk voor mezelf of de kids zoek, dan zoek ik ook vaak op bepaalde merken en ik wil dat het ‘zo goed als nieuw’ is. Op die manier denk ik dat de kwaliteit ook wat beter is.

Zo had ik dus een kledingstuk voor mezelf gezien. Deze persoon had erbij gezet, nieuw meer dan 250 euro gekost. Ik zocht het even na (of course) en ja, dit merk was niet echt goedkoop. Ik had er een mooie prijs voor geboden, heeeel erg ruim onder die 250 euro en ik mocht het komen halen.

Heel eerlijk gezegd, verwachte ik dus bij een keurig huis te komen. Vaak koop ik dingen dus in mijn buurt, want dan kan ik het kledingstuk ook even zien voordat ik betaal. Ik had een beeld in mijn hoofd van een marktplaats mevrouw, met een grote walk in closet in haar huis, die even aan het opruimen geslagen was en wat kledingstukken de deur uit deed.

Niets was minder waar! Ik kwam bij een niet erg verzorgd huis, belde aan, werd begroet door een wild blaffende hond. Iemand deed de deur open en het leek alsof daar wel 5 volwassenen woonden, het stonk er naar rook en ik kreeg er een beetje oncomfortabel gevoel bij. De marktplaats mevrouw werd voor me geroepen en kwam met het kledingstuk naar beneden en het zag er prima uit, dus ik heb het maar gewoon gekocht (en gelijk gewassen:-)). Ik ben superblij mijn aanschaf, maar ik heb ook een beetje dubbel gevoel, waar komt het vandaan, of heb je gewoon mensen die op marktplaats in kleding handelen? Is het gestolen, gebeurd dat, dat mensen kleding stelen? Geen idee, misschien een beetje bevooroordelend, maar die gedachten sprongen een beetje rond in mijn hoofd.

Hebben jullie wel eens vreemde marktplaats ervaringen gehad, of mijd je marktplaats juist om zulke situaties te voorkomen? Anyway, ik vond het wel grappig, ook wat je allemaal gaat denken na zo’n ervaring…

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *