Even voorstellen: Tania

schoneklerencampagne

schoneklerencampagnefoto: Schone Kleren Campagne

Ik wil jullie vandaag voorstellen aan Tania Akter, zij is kledingarbeidster in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. “Als ik geen kledingarbeider zou zijn dan zou ik kleermaker worden in een kleine kleermakerswinkel”, vertelt Tania. “Ik weet het, het lijkt heel erg op het werk dat ik nu doe, maar wat kan ik anders? Het is het enige waar ik goed in ben. Ik was altijd erg goed op school, maar op een gegeven moment was het geld op en moest ik gaan werken. Anders had ik wel bij de overheid willen werken als functionaris.”*

Ik vind het belangrijk om iedere keer weer even stil te staan bij de makers van onze kleding en de huidige staat van de kledingindustrie. Kijk ze als het ware even in de ogen en besef dat we verbonden zijn via onze jurk, blouse of broek. Hun handen hebben onze kleding gemaakt. In de statistieken van mijn blog zie ik dat deze posts niet echt goed gelezen worden. Misschien kunnen we hier niet zoveel mee, is het lastig of confronterend, ik weet het niet. Voor mij is het in ieder geval goed om een gezicht als dat van Tania te zien en me te beseffen dat ik eerlijke of tweedehands kleding koop, zodat zij hopelijk in de toekomst een beter leven krijgt. Want ik geloof als we allemaal beginnen met stapjes te zetten, dat er verandering komt in de kromme wereld van de kledingindustrie.

Tania geeft ons het volgende mee: “Ik zou graag tegen de mensen in Europa zeggen: Ik ben hier, ik besta en ik zou jullie willen vertellen over mijn dagelijkse leven in de fabriek en alles daar omheen. Hoe meer mensen weten hoe het er hier aan toe gaat, hoe meer mensen ons kunnen steunen. En dat hebben we nodig. Samen worden we serieus genomen!”(bron*)

Het verhaal van Tania en meer van haar collega’s in de kledingindustrie kan je lezen op de website van de Schone Kleren Campagne. Neem een kijkje zou ik zeggen!

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *