Je eigen stijl en jezelf accepteren

Stijl

Stijl

Deze week kwam ik via Naoki, een blog die ik volg op de website van Style like U. Dit is een moeder en dochter team die korte video´s maakt van allerlei soorten mensen, met een stijl die niet gebaseerd is op gephotoshopte modellen en fast fashion. Ik keek wat rond op hun website en werd diep geraakt door de filmpjes en door hun verhaal en de verhalen van uit een aantal van hun docu´s. Je eigen stijl dragen en jezelf accepteren is blijkbaar zo ontzettend moeilijk geworden. Gisteren plaatste ik op de AaFF facebookpagina één van de filmpjes waarvan ik onder de indruk was.

Onzekerheid

Ik zal beginnen met mezelf. Voor deze blog vind ik het leuk om regelmatig outfit posts te maken om te laten zien hoe je eerlijke en duurzame kleding kunt dragen. Ik volg een aantal bloggers die dit ook doen en ik vind het zelf ook ontzettend leuk om zulke posts te zien en te lezen. Maar er is één ding wat ik ontzettend moeilijk vind en dat is dus op de foto gaan voor deze outfit posts. Ik kan me dan druk maken over mijn figuur en mijn stijl. Zijn mijn billen en buik niet te dik, wordt ik wel serieus genomen met deze posts? Of: is mijn stijl wel leuk genoeg en modieus? Ik zie er altijd tegenop en als het dan weer gelukt is, denk ik vaak ‘waar heb ik me nu weer druk om gemaakt?’ Ik heb gewoon mijn eigen stijl, net als iedereen zijn of haar eigen stijl zou moeten hebben.

Acceptatie van jezelf en je eigen stijl

Dit gaat over jezelf accepteren zoals je bent, dragen wat je zelf leuk vindt. Goed voor jezelf zorgen, maar niet tot het uiterste gaan voor een maat (of meer) minder. Dit is wat ik voor mezelf wil, maar wat me soms wel veel moeite kost: Ik wil tevreden zijn met mijn figuur en mijn stijl. Ik wil gezond leven, eten en sporten, maar niet tot het uiterste gaan voor een maatje minder.

Ik lees en hoor vaak genoeg soortgelijke verhalen, waardoor ik denk dat misschien bijna iedere vrouw zich hier wel druk om maakt of eerder heeft geworsteld. Zelfs modellen, waarvan iedereen denkt dat ze een perfect figuur hebben zijn vaak onzeker. Het is een resultaat van wat we voorgeschoteld krijgen door modebladen, reclames, maar ook wat we elkaar aandoen denk ik. Als ik bijvoorbeeld aan mijn dochter laat zien dat ik meer moet sporten en steeds bezig ben met afvallen, wat zal zij doen als ze tiener is? Ze heeft mijn voorbeeld gehad. Dat wil ik dus niet en bij deze spreek ik dat ook weer met mezelf af: Mijn stijl is niet hetzelfde als het modebeeld, het weerspiegeld wie ik ben. Mijn figuur is goed genoeg, ik wil gezond leven, maar niet tot het uiterste gaan. Ik wil mijn eigen definitie van schoonheid bedenken en dat zou iedereen moeten doen!

Hoe denken jullie hierover? Worstel je wel eens met je figuur of je eigen stijl? En hoe ga je daar mee om?

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *