Eerlijk winkelen Rotterdam

eerlijk winkelen rotterdam

eerlijk winkelen rotterdam

Vandaag heb ik voor jullie een leuke blogpost met tips over eerlijk winkelen in Rotterdam. Jaren geleden heb ik een jaartje in Rotterdam gewoond voor mijn studie toen en ik moet zeggen dat deze stad echt gigantisch is opgeknapt sinds dien. Wat een leuke stad om doorheen te lopen. En dan heb ik alleen nog maar het gedeelte rondom Rotterdam Centraal gehad.

Ik gebruikte de ‘eerlijk winkelen’ app en had al gezien dat er best wat winkels waren rondom Rotterdam Centraal, dus ik besloot hier eens een rondje te maken. Het begon al op het prachtige Centraal Station.

eerlijk winkelen rotterdam

 

Eerlijk winkelen rotterdam

Eerlijk winkelen rotterdam

Bellamy Gallery

Zodra ik mijn spoor van aankomst af liep, zag ik deze winkel. Een mooie minimalistische winkel met heel veel betaalbare(!) basics. Alle producten van Bellamy Gallery worden in Europa gemaakt. En wat zo gaaf is, ze zijn helemaal transparant over hun prijzen. Op de prijskaartjes kan je precies vinden hoeveel geld er in iedere schakel van de ketting gestoken wordt. Ik werd echt enthousiast van deze winkel, waar ze trouwens ook hele leuke kinderkleding hebben, in dezelfde modellen als de dames en heren kleding. Dus als je een keer als family wil matchen…

eerlijk winkelen rotterdam

eerlijk winkelen rotterdam

Eerlijk winkelen rotterdam

Art & Casey

Vervolgens liep ik naar Art & Casey, een winkel waar ze reguliere merken én eerlijke merken verkopen. Ik zag daar ook mijn geliefde Palmaira Sandals staan, onthouden!! De kleding van Art & Casey is kleurrijk en de winkel deed een beetje retro aan. Check cactussen, check gekleurde vintage look kussentjes, check schattige kuipstoeltjes. De kleding is best prijzig, maar wil je voor een bepaalde gelegenheid winkelen of iets kwalitatiefs aanschaffen kan je hier goed terecht. De de meeste prijzen liggen wel boven de €50,-.

Eerlijk winkelen rotterdam

WAAR

Ik ging mijn rondje verder bij WAAR, een cadeauwinkel met producten die fair trade, biologisch, of van gerecyclede materialen gemaakt zijn. Je hebt hier niet echt kleding, maar ik kocht hier een leuk cadeautje voor een verjaardag. Een superleuke winkel om gewoon even lekker doorheen te struinen.

Lush

Ik liep verder naar Lush, een prachtig, heerlijk geurende winkel met handgemaakte en vegetarische cosmetica, waarvan het grootste deel onverpakt verkocht wordt. Ik ken deze winkel al uit Amsterdam en Utrecht en ik vind het altijd weer een feestje om er rond te lopen. Hier kocht ik nog een lippenstick en een bruisbal voor in bad.

Eerlijk winkelen rotterdam

eerlijk winkelen rotterdam

Eerlijk winkelen rotterdan

Lost & Found Pop-Up Store

Ik eindigde mijn rondje bij de Lost & Found Pop Up store. Ook weer zo’n leuke winkel, een lust voor het oog. Hier worden kleding, schoenen en producten verkocht van Rotterdamse ondernemers die duurzame producten maken. Ze hadden een superschattige babylijn met rompertjes waar dierengezichtjes op de voorkant stonden en een staart op de achterkant. Ik twijfelde of ik er één mee zou nemen voor mijn jongste dochter. Ik heb het niet gedaan, vanwege de prijs: €19,99 voor een romper. Achteraf heb ik spijt, maar er komt vast nog wel een tweede keer.

Eerlijk winkelen rotterdam

Eerlijk winkelen Rotterdam

Vanuit deze winkel kan je doorlopen naar Green Delight voor een kop koffie thee, een heeeerlijk taartje of een lunch. Ik dronk hier een kop bloementhee (nog lekker ook) en at een stukje ‘miljonairskoek’ met veel chocola en karamel. Superlekker. En ook het sfeertje hier is heel fijn, check die meubels, het hele sfeertje hier ademt ‘relax’!

Dat was ‘em voor vandaag, ik hoop dat jullie hier serieus wat aan hebben en misschien lekker een keer eerlijk gaat winkelen in Rotterdam!

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *