Duurzame klassiekers

Eerlijke kleding klassiekers

Eerlijke kleding klassiekers

Als het gaat om duurzame of eerlijke mode, is het altijd goed om je eens af te vragen ‘wat zijn nou klassiekers?’ Je hebt er in de modewereld verschillende: De ‘little black dress’ is een hele bekende, maar sommige kledingstukken kan je, wat de huidige trend ook is, altijd dragen. Dingen die nooit uit de mode raken dus.

Modegevoelig

Ik moet zeggen dat ik heel vaak wel de trends van het seizoen volgde, maar dat me dat nu een beetje de keel uit gaat hangen. Bijvoorbeeld, twee seizoenen geleden waren New balance sneakers helemaal hip, echt iedereen had ze. Nu zijn het van die lage witte Adidas (of andere) sneakers die superveel mensen dragen. Volgend jaar zal het weer wel wat anders zijn. Ik was er dit seizoen een beetje klaar mee, geen witte sneakers voor mij dus. Ik houd het gewoon op mijn oude, ooit bij Episode gekochte All stars. Dit zijn wat mij betreft klassiekers, want tien jaar geleden had ik ze ook al.

Zo ook de blazer en het blauw/wit gestreepte t-shirt. Deze items bestaan al jaren en blijven in de mode. Misschien het ene seizoen ietsje wijder en het andere seizoen wat meer getailleerd, maar ach wat maakt het uiteindelijk uit. Hetzelfde verhaal met jeans. Ik droeg mijn ‘flared jeans’ een paar seizoenen geleden toen je echt alleen maar skinny jeans zag, gewoon door. Nu heb ik een heerlijke jeans broek die ik echt niet weg ga doen omdat er net een ander model in de mode is. Blijf vooral jezelf denk ik dan.

Eerlijke kleding klassiekers

Klassiekers

Wat is nu mijn punt? Ga investeren in een paar klassiekers. Kledingstukken van alle tijden, waar jij je prettig in voelt en die bij jou passen. Of dat nu een aantal zwarte items zijn, of juist grijze en witte, dat maakt niet uit. Voor mij is het bijvoorbeeld vooral géén zwart. Het staat me niet, dus mijn basiskleur is donkerblauw. Daarop pas ik ook de andere kleuren in mijn kast aan. Het moet zo’n beetje allemaal matchen met donkerblauw. En voor een niet-al-te-georganiseerd typetje als ik, gaat het me nog prima af ook. Wat mij betreft geeft dat hoop voor iedereen!

Eerlijke kleding klassiekers

Op deze pagina vindt je een aantal eerlijke en verantwoorde (web)winkels, waar je goede basics kunt kopen. Wat ik op deze foto’s draag is allemaal tweedehands. Schoenen bij de vintage winkel Episode, jasje, zonnebril en broek kocht ik bij de kringloop en mijn shirt komt van een kledingruilfeestje.

Doe jij ook aan klassiekers? En zo ja, wat zijn jouw klassiekers?

Auteur: Lidia

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *